Vi kommer på RS och Elevkampanjens sommarläger

2009-06-10 14:25:23
Patricia Degerman, RS Major­na

Varför tycker du att det är viktigt att åka på sommarlä­gret?
– Krisen, dess effekter och kampen kommer nog att vara genomgående under lägret. Som socialister är det jätteviktigt att samlas, diskutera och utbyta erfarenheter. Jag lärde mig så mycket på så kort tid förra året. Det är också viktigt för motivationen i den fortsatta kampen.


Amer Mohammed Ali, RS Kortedala

Vilka förväntningar har du på årets sommar­läger?
– De är väldigt mån­ga, eftersom det är mitt första sommarläger. Intressanta debatter och seminarier är nå­gra av mina förväntningar. Kampanjrapporter från kamrater på andra orter ska också bli kul. Men jag hoppas också på en massa sociala aktiviteter och självklart  ol och bad.


Linnea Wallberg, RS Hammarkullen

Varför åker du på sommarlägret?
– Det är mitt första läger och det ska bli jättekul.
– Har hört att det ska vara väldigt lärorikt, spännande och intressant.
– Jag ser fram emot att träffa olika personer från hela landet och andra delar av värlen och höra om deras kamperfarenheter.

Johannes Lundberg, RS Hjällbo

Vad skiljer årets lä­ger ifrån tidigare?
– Att träffas och före­na teori och praktik är extra viktigt i år för den fortsatta kampen mot högerpolitiken, nedskärningarna och krisen. Att CWI och Joe Higgins nu har kommit in i EU-parlamentet är också något som skiljer sig från förra årets läger och som självklart kommer att diskuteras.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!