”Vi kräver amnesti”

2006-12-09 23:28:38
Vi kräver amnesti! Ahmadi Nader Ali, Gholemi Sane och Jafari Masom Ali (bilden), flyktingar från Afghanistan, deltog i manifestationen utanför riksdagen den 29 mars.

Ett hundratal, de flesta flyktingar, deltog. Arrangörer var nätverket Flyktingamnesti 2005, som frågade ut representanter för riksdagspartierna. Socialdemokraterna och moderaterna, som hela tiden motsatt sig kraven på amnesti, deltog inte. Övriga fem riksdagspartier, som tidigare krävt amnesti, kritiserade Migrationsverket, men gav inga konkreta löften.

Är det demonstranterna som ska tystas??
FLYKTINGAMNESTI Protesten den 29 mars solkades tyvärr ner av att några av funktionärerna försökte hindra Offensivförsäljning under manifestationen. De hävdade att man beslutat att förbjuda partier att sprida material, och att manifestationen skulle vara ”tyst”. Samtidigt bjöd man in en rad riksdagsledamöter att tala och göra reklam för sina partier!
Samma funktionärer har också deklarerat att Flyktingamnesti 2005 nu är nedlagt. På det senaste mötet i Stockholm beslutades dock varken om nedläggning eller försäljningsförbud.
– Jag har aldrig tidigare varit med om att man försökt förbjuda tidningsförsäljning under en politisk demonstration. Det är en unik skam för dessa funktionärer. Nu kunde vi ändå sälja 29 Offensiv och sprida information om de konkreta flyktingkampanjer RS deltar i, kommenterar Per-Åke Westerlund, Rättvisepartiet Socialisterna.

Offensivs redaktion

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!