Vi kräver bra hygien – även kommunalt

2007-12-12 13:59:47
Som vi alla vet är nedskärningarna av lokalvården ett stort problem.

Vi båda går första året på Lärkan i Luleå, och redan nu märker man av försämringarna. Jag, Anna, har vid upprepade tillfällen fått lämna lektionssalar eller föreläsningar på grund av allergiska problem (med damm).
Då kan man bara föreställa sig vad konsekvenserna kommer att bli om nedskärningarna fortsätter och om lokalvården privatiseras, som socialdemokraterna i Luleå vill göra.
Under aktiva lektioner som gymnastik (eller i vårt fall även dans och teater) kommer det här för många att innebära en eventuell utveckling av allergier, för att inte nämna dem som redan är allergiska, har problem med astma eller dylikt.
Någonting måste hända, vi behöver folk som engagerar sig i skolan och inte bara pratar. Vi behöver mer handling.
  • Nej till privatisering av lokalvården.
  • Vi vill ha en ren och fräsch skolmiljö utan att behöva gå på en privatskola.

Sara Lindelöf och Anna Löfgren

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!