”Vi måste fortsätta att få med fler fackföreningar”

Demonstrera den 18 april.

av Offensiv

I måndagskväll samlades en rad organisationer, fackföreningar, intressegrupper och partier i Göteborg för att diskutera hur de kan ge stöd till och mobilisera till Hyresgästföreningens demonstration mot marknadshyra den 18 april.

Johannes Lundberg, ordförande för Rättvisepartiet Socialisterna i Västra Sverige, berättar:
– Hamnarbetarförbundet ska ta upp frågan om den 18 april på sitt medlemsmöte. Det finns lokala fackklubbar som redan har ställt sig bakom. Alla som deltog på mötet, som inte var ett beslutande möte, var överens om att mobilisera till demonstrationen.

– Nu gäller det att bygga vidare på den gräsrotsorganisering som 18 april-kommittén och 18 april-nätverket representerar och som har gjort det möjligt att driva 18 april-demonstrationen vidare efter att Hyresgästföreningens ledning har stängt av regionstyrelsen för Hyresgästföreningen Västra Sverige. 
– Vi måste fortsätta att få med fler fackföreningar – 18 april är en protest mot hela den högerpolitik som dikterats av januariavtalet – samtidigt som det gäller att förankra 18 april-kampanjen i förorterna.

Demonstrera i Göteborg lördagen den 18 april, samling kl 14.00 Olof Palmes Plats.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!