Vi minns Walter Medinas kamp

2018-07-18 10:31:48

foto: Erik Nordblad.
Minnet av Walter Medina hålls vid liv (foto: Erik Nordblad).

Den 8 juli 1973 i diktaturens Uruguay blev Walter Medina, bara 16 år gammal, mördad av en polis. 

Han blev skjuten i ryggen när han på en mur skrev CONSULTA POPULAR (folkomröstning) i protest mot militärdiktaturen. Han hann inte skriva klart hela texten. Walter Medina var politiskt aktiv, skrev poesi och spelade teater.
På årsdagen av mordet på Walter Medina den 8 juli höll det internationella socialistiska konstnätverket BadArt en konstfestival i Stockholm för att hedra hans minne, vilket har blivit en tradition. 

Det bjöds på poesi av Elnam-Elelta, konstutställning av Louise Eriksson, Hadi Qasemi, Benyamin och Alice Damirjian samt musik från Nattfrost och José.
Tal hölls av Walter Medinas bror, Daniel Medina, samt av Walters brorsdotter Natalia Medina (som var arrangör till kulturfestivalen). 

En banderoll målades också med texten Consulta Popular, just den text som Walter mördades för att han skrev.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!