”Vi som gräsrötter har haft folket med oss”

Sandra Senbom vid valstugan, tar emot en chokladask för arbetet med Hela Kommunen Ska Leva Och Lära (Foto: Elsa Rensfeldt).

av Offensiv

Offensiv har intervjuat Sandra Senbom, en av de aktiva i Hela Kommunen Ska Leva Och Lära, om läget efter folkomröstningen.

Hur känns det?
– Äntligen! Men samtidigt sorgligt. Ska man behöva driva en folkomröstning för att få politiker lyhörda? För att få ledande M och S i kommunen att våga ta omtag? 
– Jag tror på att man vinner mark om man vågar stå för sina misstag.

Var du överraskad över valresultatet?
– Resultatet visar vad vi alla har försökt förmedla till politikerna, att den här politiken vill vi inte ha i Luleå kommun! Var en attraktiv arbetsgivare istället, lyssna på proffsen, de som jobbar NÄRMAST verksamheten, det vill säga pedagogerna. 
– Jag jobbar själv inom vården och precis som pedagoger vill folk inte jobba inom yrket när det inte är någon balans mellan förväntningar kontra resurser. Då är det omöjligt att göra ett bra jobb.

Du har stått vid Hela Kommunen Ska Leva Och Läras valstuga, vilken respons har du fått?
– Vi som gräsrötter har haft folket med oss. 50 meter bort stod höjdarna inom S ensamma och letade efter sina gräsrötter. 

Vad tänker du ska hända nu?
– Att man som styrande i kommunen nu försöker kringgå resultatet, istället för att ta chansen och erkänna bristerna och göra omtag, är tragik. Öberg (S-ordförande i Luleå) sitter i opposition i regionen och ifrågasätter förfarande och analyser. Men han kastar ju liksom sten i glashus. Upp till bevis S & M, nu har ni chansen att göra om och rätt. För om politikerna inte har förstått det ännu kommer folket inte att ge sig i denna fråga.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!