Visa ditt stöd för flyktingkampen

Flyktingkampen trappas upp och måste stödjas (Foto: Natalia Medina).

av Robert Bielecki // Artikel i Offensiv

Samtidigt som världen blir allt mer otrygg trappas utvisningarna och den inhumana flyktingpolitiken upp. Men dessa attacker föder också ett ökat motstånd. Den 10 september planeras det för en stor demonstration i Stockholm, samtidigt som riksdagen öppnas.

Det är Liv utan gränser, de framför allt afghanska barnfamiljer som har organiserat sittstrejker utanför riksdagen i snart två månaders tid (sedan den 9 juli), som kallar till demonstrationen. 
De kräver bland annat ”att barnfamiljer som har bott i Sverige i flera år och barn som är födda i Sverige och har rotat sig beviljas uppehållstillstånd”, ”att Migrationsverket ska göra en ny bedömning av säkerhetsläget i Afghanistan” och ”att särskilt utsatta grupper som konvertiter, ateister och minoriteter ska ges ny prövning med anledning av att extremistiska grupper har fått större inflytande i Afghanistan”.
Samtidigt som riksdagen öppnas planeras det också för den största massutvisningen på länge från förvaret i Märsta utanför Stockholm; också där kommer protester att äga rum.
Rättvisepartiet Socialisterna och Offensiv uppmanar till största möjliga uppslutning till såväl demonstrationen som protesterna utanför förvaret den 10 september.

”Mitt Europa bygger inga murar”, basunerade Stefan Löfven ut 2015 när flyktingsolidariteten var som starkast. Sedan dess har han varit instrumental i att göra Sverige till ett av de länderna i hela EU där det är svårast att få uppehållstillstånd eller asyl och som allt fler utvisas ifrån.
Istället för att hjälpa medmänniskor på flykt ska nu militären få nya miljarder, tiggeriförbud diskuteras flitigt i fler kommuner, välfärden monteras dagligen ner och slagen neråt mot de allra svagaste fortsätter.
Mot detta måste vi sätta gemensam kamp mot högerpolitiken och klassamhället på dagordningen. De ökade klassklyftorna, orättvisorna och hetsen mot flyktingar uppkommer inte från ett vakuum, utan är orsakade av medvetna politiska beslut, dikterade av det kapitalistiska systemet som behöver det för att överleva. 

Stockholm: Demonstrera 10/9!
16.00 samling Norra Bantorget
16.30 Marsch till Sergels torg
17.00 Manifestation Sergels torg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!