12 september i Norrbotten: Ta strid mot januariavtalet

I Luleå och Boden kommer protestmöten att hållas mot januariavtalets högerpolitik den 12 september kl 13, med samling på Centrumtorget i Boden och utanför Smedjan i Luleå.

– Januariavtalet innebär en oacceptabel utpressning mot fackföreningsrörelsen att acceptera stora principiella försämringar i arbetsrätten. LO-topparna borde genast avbryta förhandlingar med Svenskt Näringsliv om detta och istället samla medlemmarna till kamp. När de inte gör det måste vi ta initiativ själva, säger en av talarna i Boden, Raymond Stokki, vars fackavdelning inom Lärarförbundet har antagit budkavlen mot försämringarna i LAS.

I Luleå talar Rättvisepartiet Socialisternas gruppledare i kommunfullmäktige Liv Shange Moyo.

– Januariavtalet har öppnat för en extrem högervridning inom den politiska eliten. Det har samtidigt inte stoppat extremhögern – tvärtom. Ur försämrad arbetsrätt, marknadshyror, ökade klyftor med mer RUT-avdrag och privatiserad välfärd, hets mot flyktingar med mera har bara den blåbruna högern stärkts. Att Vänsterpartiet släppte fram den här regeringen var helt fel. Nu måste alla som vill stå upp mot högerpolitik och rasism samlas och organisera sig, både på gatorna och digitalt, säger Liv Shange Moyo.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!