Åter till socialisterna.org

Regeringen har med Januariavtalet vågat gå längre än vad någon högerregering vågat drömma om. Med marknadshyra hotar hyreshöjningar med upp till 50 procent. Försämrad anställningstrygghet i LAS öppnar för ytterligare attacker på arbetsvillkor och löner. Andra orättvisor i Januariavtalet är borttagen värnskatt, fortsatta privatiseringar och otillräckliga åtgärder för välfärden och klimatet samt slag mot asylsökande. Men nu växer motståndet. Hyresgästföreningen Väst har på initiativ av bland annat medlemmar i Rättvisepartiet Socialisterna, efter fullsatta hyresgästmöten på temat, tagit initiativ till en landsomfattande protestdag den 18 april. Om hyresgästkollektivet får sällskap av löntagare genom en stor facklig mobilisering, om klimataktivister och asylkämpar sluter upp finns stor chans att bygga en rörelse som kan stoppa marknadshyror och på sikt fälla hela högerpolitiken! Kom med 18 april!

Timbro – aldrig på hyresgästernas sida

RS kämpar tillsammans med andra. Segrar i hyresgästkampen har vunnits genom de många hyresgästernas agerande, något Timbro avskyr (foto: Natalia Medina)

Hyresgästföreningen Angered svarar förbundsledningen

Svartmålningen av och lögnerna om Kristofer Lundberg måste upphöra omedelbart (Foto: Proletären). Tisdagen den...

Protesterna växer mot regeringens marknadshyra

Motståndet fortsätter, även om covid-19 just nu försvårar kampen (Foto: Johannes Lundberg). av Carlos...

RS svar på Coronakrisen – människor först inte företagen!

En krisplan måste sätta människor i centrum, inte storföretagen Till slut har WHO tvingats säga det alla förstått i...

”Vi måste fortsätta att få med fler fackföreningar”

Demonstrera den 18 april. av Offensiv I måndagskväll samlades en rad organisationer,...

Namninsamling:

Försvara Hyresgästföreningen Väst!

Klicka här för att skriva under namninsamlingen! Det behövs enad kamp mot högerpolitiken, men istället för uppbackning i kampen mot marknadshyror har Hyresgästföreningen Västs demokratiskt valda styrelse utsatts för en byråkratisk kupp av förbundsstyrelsen som “tagit över” regionen utan att förklara varför. Det är uppenbart att det handlar om S-märkta toppar i förbundsstyrelsen som hellre försvarar sina partikamrater i regeringen än ser till hyresgästernas bästa. De försöker med alla medel stoppa en verklig folkrörelse mot marknadshyror. Nu behöver Hyresgästföreningen Väst allt stöd: skriv under namninsamlingen som startats av Hyregästföreningen Angered (ovan), be din förening anta ett stöduttalande och delta i mobiliseringen inför 18 april!