”Ja till en värld i solidaritet”

”Vi säger nej till vinstdrivande krig, nej till all imperialism – Ryssland, EU, Nato – och ja till en värld av solidaritet”, var arrangörernas budskap (Foto: Vilgot Karlsson).

av Vilgot Karlsson // Artikel i Offensiv

Lördagen den 5 mars samlade Refugees Welcome, Ingen Människa är Illegal och Skiftet till en demonstration i Stockholm med rubriken ”NO WARS, NO BORDERS: Kräv att Sverige välkomnar flyktingar från Ukraina”.

Uppemot 800 deltagare marscherade i ett demonstrationståg från Sergels torg till Mynttorget, med skyltar och banderoller med solidaritetsbudskap som ”All Refugees Welcome” och fredssymboler i den ukrainska flaggans färger.
På Mynttorget hölls flera starka tal från asyl- och människorättsaktivister.
Bland dessa fanns Robin Zachari från Skiftet, människorättsaktivisten Fatemeh Khavari (medgrundare av Ung i Sverige), och Amanda som organiserar hjälp till flyktingar från Ukraina.

Arrangörerna betonade att:
– Vi står i solidaritet med det ukrainska folket och alla världens människor som bekämpar imperialism. Vi kräver att Sverige öppnar sina gränser för alla som söker skydd från beväpnade konflikter. Vi säger nej till vinstdrivande krig, nej till all imperialism – Ryssland, EU, Nato – och ja till en värld av solidaritet.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!