Norrbotten anger inte

Den 11 oktober samlades Nätverket Norrbotten anger inte för första gången i Luleå för att enas om fortsatt arbete mot den föreslagna nya lagen i Tidöavtalet som tvingar offentligt anställda att ange papperslösa. Norrbotten anger inte är en gräsrotskampanj som sträcker sig över hela regionen med målet att ena olika fackföreningar och arbetsplatser som blir drabbade om den nya lagen träder i kraft. Vi gynnas av att samla alla som står enade och synliggöra vårt motstånd i arbetet framåt med kraft. Det invandringsfientliga klistret i Tidöavtalet är tydligt, anmälningsplikten i sig är bara en del av en större inhuman politisk åtstramning som går ut över personer som söker och har behov av skydd. Mötet beslutade om en ny träff den 25 oktober och att till dess bjuda in fler individer, arbetsplatser, fackföreningar och andra organisationer. 

Socialistiskt Alternativ deltog också i en manifestation lördagen den 14 oktober i Luleå mot angiverilagen. Manifestationen, som samlade ett 30-tal arrangerades av Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna. Flera deltagare var intresserade av att delta i Norrbotten anger inte. ■

Karin Erixon  

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!