Bidra till Offensivs 50-årsinsamling

50 år har gått och 50 år kommer. Vi står mot en regering som med stöd av SD attackerar inte bara välfärd, asylrätt och klimatpolitik, utan också demokratiska rättigheter. Det här måste besvaras. Vi lider under en kapitalistisk ekonomi där allt fler går hungriga även i Sverige, medan matjättarna som ICA och Axfood gör större vinster än bankerna.

Offensiv har samlat in många miljoner kronor under årens lopp, av hundratusentals människor, och allt har vi investerat i arbetarkampen. Så våra besparingar ligger i de kamperfarenheter som 1 300 åhörare fick när de samlades av Umeå studentkår 1973, som 4 000 deltagare fick på vår kamp och turnéer mot apartheid på 1980-talet, som 45 000 elever fick när de strejkade mot Göran Persson med Elevkampanjen, som 80 000 fick när de demonstrerade mot USA:s invasion av Irak 2003, som 20 000 fick när de demonstrerade mot nazisterna i Kärrtorp 2013 och så vidare.

I kronor räknat finns det ingen skattkista i våra gömmor här och nu. Men kapitalismen består fortfarande, och med den en ständig press på socialister som sätter sig upp. Eftersom Offensiv 50-eventet med stöd av historien siktar in sig på framtiden kommer en insamling att äga rum som ett stöd till den kommande kampen.

Utmaningar som står framför vår dörr:
• Rättvisepartiet Socialisterna byter namn och det kostar pengar.
• Offensiv och parti ska flytta från Farsta Strand, det kostar det med.
• En statlig utredning föreslår att presstödet helt görs om från och med nästa år.
• Papperstryck, framför allt postgång, har ökat kraftigt i pris.

Nu startar kampvåren. Med tågförarnas strejk bryts stiltjen. Det planeras demonstrationer från lärare, vårdanställda, personliga assistenter, brandmän, asylaktivister, Natomotståndare och många fler som alla drabbas och alla behöver stöd i sin kamp.

Målet för insamlingen är 150 000 kronor – just nu ligger vi på 118 000 kr!

Alla bidrag, små som stora, är viktiga!
Välkommen att bidra redan idag. Skriv ”50-årsinsamling” på meddelandet. Stort tack!
Swishnummer: 123 240 32 85 • PlusGiro: 87 96 49-2

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!