”Bostad ska vara en rättighet”

Max Malm, RS, tar kamp mot marknadshyror tillsammans med andra i Växjö (Foto: Privat).

av Anders Wemmert // Artikel i Offensiv

Planeringen inför den 18 april då kampanjen Nej till marknadshyra kommer att genomföra manifestationer runt om i landet fortsätter.

På många orter är förberedelserna i full gång; kommittéer har bildats, planeringsmöten har hållits och tre stora nationella digitala möten har genomförts. Hundratals aktivister arbetar nu intensivt för att målet att genomföra minst 100 lokala torgprotester den 18 april ska uppnås.
I Växjö kommer man att hålla kampanjmöte med appeller den 18 april på Grand Samarkand, ett stort köpcenter några kilometer utanför centrum. 

Anna Lundqvist och Max Malm, som båda är medlemmar i Rättvisepartiet Socialisterna (RS), några medlemmar från Kommunistiska Partiet (KP) och en till person utgör kommittén i Växjö. 
– Jag kämpar emot marknadshyror för att jag tycker att bostad är en social rättighet och inte en vara, berättar Max.
Flygblad och affischer är tryckta och klara. Nästa vecka tillverkas banderoll och band. Nästa vecka kommer man dessutom att kontakta lokalpressen angående manifestationen den 18 april, och det planeras även insändare på samma tema till lokalpressen. Affischering på stan blir den 6 april.

I Malmö förbereds också manifestation den 18 april. Det kommer att bli en manifestation på Triangeltorget mitt i centrum med appeller och flygbladsutdelning. Innan dess blir det affischering och flygbladsutdelning runt om i Malmö. Kontaktansvarig i Malmö är Paul Ingemansson (KP).
De som vill engagera sig i kampen mot marknadshyra och hjälpa till att organisera protesterna är välkomna att höra av sig till kampanjen Nej till marknadshyra på e-postadress: nejtillmarknadshyra@gmail.com.
Du kan också gå in på facebooksidan Nej till marknadshyra.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!