Demonstration mot skolnedskärningar i Malmö den 10/6

Skolprotester även i Malmö den 10 juni mot de drakoniska nedskärningsförslagen (Foto: Ed Webster / Flickr CC).

av Anders Wemmert // Artikel i Offensiv

De senaste veckorna har tusentals lärare, förskollärare och annan skolpersonal protesterat mot nedskärningar i skola och förskola. I Stockholm, Göteborg, Umeå, Gävle och Örebro samt på några orter till har fackföreningen Sveriges Lärare organiserat protester.

Den 10 juni kommer det att bli en manifestation mot de nedskärningar som Malmö Stad planerar att genomföra under de kommande åren, som innebär att minst 200 tjänster ska bort inom skola och förskola.
Malmö Stad styrs av S, L och MP, och kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh hävdade länge att besparingarna på drygt 200 miljoner kronor inte skulle påverka undervisningskvalitén eller behöva leda till uppsägningar.
Detta har hon tvingats att ta tillbaka efter att bland annat rektorer på skolorna i Malmö i en artikel i Sydsvenska Dagbladet har visat på att besparingarna visst skulle drabba elever och leda till uppsägningar.

På lördag den 10 juni samlas det till protester mot nedskärningarna på Stortorget i centrala Malmö med start kl 13.00.
Det är viktigt att så många som möjligt sluter upp. Socialistiskt Alternativ kommer såklart att delta, med krav på stopp på nedskärningarna och uppsägningarna samt mer resurser till den svältfödda skolan.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!