Göteborg: Motstånd mot statskuppen i Bolivia

Solidariteten fortsätter (Foto: Johannes Lundberg).

av Johannes Lundberg // Artikel i Offensiv

För andra lördagen i rad demonstrerade bolivianer och boliviavänner i Göteborg mot högerns statskupp i Bolivia.

Situationen i Bolivia är allvarlig. Högerns aggressivitet med polis och militär i spetsen som dessutom påhejar organiserade beväpnade rasistgäng oroar såklart många bolivianer i exil.
Oron och motståndet mot kuppen och den repression som utspelar sig visades genom talkörer och i motståndet mot inskränkt yttrandefrihet och de imperialistiska krafter som nu hotar landet på nytt. ”Mot statskupp, censur och diktatur”, ekade längs Avenyn under lördagen.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!