I marginalen: Ekeroths rasism avslöjar SD

Ärkerasisten och -sexisten Kent Ekeroths förakt över de som dödades i nedskjutningen av planet över Iran visar SD:s sanna jag (Foto: CC).

av Per Olsson // Artikel i Offensiv

SD-rasisten Kent Ekeroth hade bara förakt till övers för de som dödats när ett plan sköts ner över Irans huvudstad Teheran. Totalt dödades 176 personer, varav 17 bosatta i Sverige. Flera av de som bodde i Sverige var ensamkommande. Mitt i den chock, sorg och förstämning som detta väckte twittrade Kent Ekeroth att det minsann inte var några ”riktiga” svenskar som hade dött, och allra minst ”smålänningar”.
I sitt twitterinlägg skrev Kent Ekeroth hånfullt ”’Småläningar’” med två emojier, en gråtskrattande smiley och en apa som håller för ögonen. Inlägget var en kommentar till att P4 Jönköping hade rapporterat om att det bland de omkomna fanns unga smålänningar. Efteråt försökte Kent Ekeroth försvara sig med att “dumvänstern” hade missförstått honom när det stod svart på vitt att han tyckte det var roligt att flyktingar bosatta i Sverige hade dött.
Det var heller inte första gången som SD:aren Kent Ekeroth skrev hatfyllda inlägg mot ensamkommande som han kallar ”skäggbarnen”.
Kent Ekeroth tillhörde länge SD:s ledning. Han satt i riksdagen och var partiets rättspolitiske talesperson, trots att hans brottsregister är lika tjockt som lagboken.

Enligt Kent Ekeroth är invandringen att likna vid ett ”HIV-virus” och på SD:s partidagar år 2009 talade han om att det pågår ett uråldrigt krig mot islam.Det gjorde även rasisten Anders Behring Breivik som mördade 77 människor den 22 juli 2011.
”Fjordman (Peder Jensen) var Anders Behring Breiviks viktigaste inspirationskälla. Kent Ekeroth har gillande länkat till Fjordmans texter. Detta trots att Fjordman mellan 2008 och 2011 öppet uppmanade sina läsare att beväpna sig och skrivit att politiska motståndare, tillsammans med samtliga muslimer, måste försvinna från västvärlden” (SVT Debatt den 16 december 2011).
Kent Ekeroths hat mot flyktingar, feminism och vänstern känner inga gränser, och vid ett flertal tillfällen har han gått till våldsamt angrepp mot de som har råkat komma i hans väg. 
Beväpnade med järnrör gick han och två andra SD:are hösten 2010 till attack mot ”blatteälskare”. Bland dem som attackerades av de tre SD:arna var komikern Soran Ismail som kallades för ”babbe” och ”svenskfientlig” samt en 21-årig kvinna som man hotfullt angrep samtidigt som man skrek “hora”.
Numera finns inte Kent Ekeroth med i SD-toppen, men det han säger och gör är det som Sverigedemokraterna egentligen står för.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!