I marginalen: ”Familjen Trump: galet korrupt”

De kunde inte bry sig mindre om vanligt folk om de försökte (Foto: Wikipedia CC).

av Robert Bielecki // Artikel i Offensiv

Under enbart april månad i år förlorade omkring 20,5 miljoner amerikaner sina jobb. Arbetslösheten är nu den högsta sedan 1930-talsdepressionen, och covid-19 sprider sig som en löpeld genom landet då Trumps nickedockor inom politik och näringsliv ignorerar, trivialiserar och bagatelliserar viruset. Trump själv har ända sedan i februari sagt att viruset ”kommer att försvinna av sig själv”.
Donald Trumps dotter, Ivanka, som har noll koll på ekonomi, politik och samhället generellt – likt sin far! – blev nyligen tilldelad Alexander Hamilton-priset, som ges till ”de individer som hjälper till att revitalisera städer i vårt land”, av den amerikanska tillverkningsindustrins branchorganisation National Association of Manufacturers.
Till alla de som nu är arbetslösa, står utan inkomst och lever i ständig oro säger dock Ivanka Trump att man bör ”skaffa sig ett nytt jobb”. Vi glömde; jobb och inkomst det går att leva på växer på träd som det bara är att plocka! Här kan man verkligen tala om att spotta på arbetarklassen. Trumpadministrationens brutala högerpolitik har förstört liven för mångmiljontals, men likt så många andra superrika som föddes med silversked i mun har Ivanka ingen aning om verkligheten. Ivanka har aldrig behövt söka ett jobb och har fått allt nedärvt. Utbildning, arbete, pengar, allt har hon fått utan att behöva lyfta ett finger.
Financial Times skriver i en kommentar att ”Om det fanns ett pris för att missförstå ekonomi borde miss Trump få det. Ingen vill höra att det är deras fel att de är arbetslösa”.

Donald Trump är såklart inte bättre han, som å sin sida fick allt nedärvt från sin far, Fred Trump. I en nyligen utkommen bok från Trumps brorsdotter Mary Trump, som är i öppet krig mot resten av Trumpfamiljen, beskrivs han som ”en skadad man” som ”hotar världens hälsa och ekonomiska säkerhet”; han är ”sprungen ur en djupt dysfunktionell familj” där hans uppväxt gjort honom till den ”självförhärligande och lögnaktiga person han är idag”.
Hans och Ivankas senaste stunt är att posera i ovala rummet med produkter från matföretaget Goya, eftersom deras vd nyligen hyllade Trump. Det är ännu en lag familjen Trump bryter mot, då det under de federala etiska lagarna inte är tillåtet ”använda sin position i regeringen eller sin titel, eller någon auktoritet förknippat med sitt offentliga ämbete, till att stödja någon produkt, tjänst eller företag”.
Trumpadministrationens korruption är bottenlös. Enligt Washington Post hart han under sin tid som president dessutom sagt över 21 000 lögner och lagt 137 miljoner dollar av skattebetalarnas pengar på att spela golf.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!