”Kamrater och mötesdeltagare”

Euskefeurats spelning på Södra Teaterns stora scen var superb – ta chansen att se dem om du kan! (Foto: Pressbild)

av Ola Olofsson // Artikel i Offensiv

Så hälsas vi traditionsenligt till Euskefeurats spelning på Södra Teaterns stora scen. Det som följer är något så uppfriskande och inspirerande som en kavalkad av kampsånger och finurligt, rättframt och hårdnackat norrländskt motstånd.

Motstånd mot centraliserad maktutövning, mot incels, mot skattesänkar- och nedskärningspolitik, mot dumhet, invandringsmotstånd och SD.
Allt inramat och genomsyrat av Ronny Erikssons varma och tankeväckande humor.

Sångerna plockas ur bandets hela karriär och sjungs med stor värme och ett jäkla drag. Där den något åldrade Ronny Eriksson inte räcker till tar andra bandmedlemmar vid och gör det väldigt bra.
Euskefeurats musik och texter ger dig en insiktsfull och politisk berättelse om vår tid i ljuset av vår historia. De verkar i en satirisk vistradition och det är vasst, rättframt och väldigt roligt.
Tyngden och djupet är där också, riktigt bra humor har alltid en svart botten. Man imponeras av tajmingen och förmågan att växla mellan skämtsamma pikar och allvarsamma insikter.
Här höjs den lilla människan och socialister är självklara förebilder, från 1930-talets sågverksarbetare till den kämpande Rosa Kata Alexandra Moa Margareta.

Håll utkik efter fler spelningar, du kommer inte bli besviken!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!