Kvinnokamp mot nedskärningar –Internationella Kvinnodagen

I hela Sverige pågår dråpslag mot den offentliga vården: Från varsel på läkare och undersköterskor i Stockholm till nya massiva nedskärningar i Skåne, Västernorrland och Norrbotten. Vårdkrisen fördjupas allt mer, samtidigt som upphandlingar och uppstyckning fortsätter. Det är inte bara vården som drabbas, nedskärningarna slår mot hela den offentliga sektorn. Hyvling av tjänster, delade turer och 12-timmars-pass är närmast norm inom omsorgen. Samtidigt vittnar lärare om en katastrofal arbetsmiljö i skolan. 
Det är ingen slump att det är kvinnodominerade yrken som drabbas hårdast av denna högerpolitik. På kvinnokroppars bekostnad försöker kommuner och regioner sanera sin ekonomi samtidigt som privata företag kan göra enorma vinster på vår gemensamma välfärd. Skyddade boenden är särskilt utsatta, kvinnojourerna med sin erfarenhet om mäns våld mot kvinnor trängs ut till förmån för vinstdrift. Vi kräver att januariavtalet som tar pengar från välfärden för att utvidga RUT och sänka skatten för de rika skrotas!

Kvinnokampen mot högerpolitik är global och i exempelvis Spanska staten blir det nya stora kvinnostrejker den 6 mars. Vi står i solidaritet med kvinnorna som leder kampen mot Bolsonaros regering i Brasilien och mot militärkuppen i Bolivia. Vi står tillsammans med kvinnorna världen över som utsatts för sexuellt förtryck som i Chile, där polisen använder sig av våldtäkt mot kvinnoaktivister, eller som i Polen, där den högerextrema regeringen har abortförbud på agendan. 
Därför är det så viktigt att alla deltar på 8 mars-demonstrationerna landet runt och ansluter sig till den internationella socialistiska feminismens baner!
Gå med i Rättvisepartiet Socialisterna och Unga Socialister!

Demonstrera den 8 mars

Luleå: 
Stadsparken kl 16.30 måndag den 9 mars, med förberedande ”feministiskt fika och verkstad” på själva kvinnodagen den 8 mars. Arrangör är Lule 8 marskommitté, som kom till för tre år sen på initiativ av Rättvisepartiet Socialisterna.

Uppsala:
Slottsbacken kl 17.00.

Stockholm: 
Kl 13.00 på Sergels torg. Tema ”Kvinnokamp mot nedskärningar”, arran­gör 8 marskommittén där RS ingår. Gå i Rättvisepartiet Socialisternas och Unga Socialisters block!

Örebro: 
Slottsparken kl 13.00.

Göteborg: 
Gustav Adolfs Torg kl 13.00. RS är med i 8 marskommittén som arrangerar demonstrationen.

Helsingborg: 
S:t Jörgens plats kl 15.00, marsch till Rådhuset. Tal av representanter för FemHbg och Refugees Welcome Sweden.

Lund:
Stortorget kl 14.00.

Malmö:
Möllevångstorget kl 15.00. Demo mot patriarkatet, islamofobi i Skurup, i stöd till kampen i Chile, Rojava och Iran.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!