Luleå samlade motkraft mot rasism, sexism och orättvisor

Vi Samlar Motkraft gav energi och kampvilja (Foto: RS Luleå).

av Carina Nordström // Artikel i Offensiv

Lördag den 19 november var det dags för minifestivalen Vi Samlar Motkraft för kampen för en värld fri från sexism, rasism och klyftor, som organiserades av Rättvisepartiet Socialisterna tillsammans med Afghanskt Kulturcentrum Norra Sverige och med stöd av ABF.

Denna minifestival, som gick av stapeln på Lillan i Luleå, bjöd på flera intressanta saker, bland annat sång och musik, poesi, foto och bildkonst samt diskussioner om de mest brännande politiska frågorna.
Rapparen Sucre kan nämnas som framförde sina lysande feministiska texter.
Huvudtalaren (via länk) var Sarah M, själv med rötterna i Iran och drivande i ISA och ROSA International. Sarah pratade om kvinnokampen i Iran med kopplingar till kvinnokampen i grannlandet Afghanistan.

Sammanfattningsvis en bra och intressant minifestival som säkerligen både stärkte och uppmuntrade deltagarna, partimedlemmar, sympatisörer och övriga gäster på minifestivalen.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!