Politikerdebatt möts av protest mot rasism

– Rasism och hets mot förorterna har dominerat valrörelsen. Nu samlar vi till en protest, säger Mattias Bernhardsson, Rättvisepartiet Socialisternas förstanamn i Haninge.

På måndag den 5 september har först kommunstyrelsen möte i Haninge kommunhus, därefter följer en debatt mellan partierna.

Rättvisepartiet Socialisterna samlar till protest utanför kommunhuset kl 17, med unga antirasister, kommunanställda och hyresgäster. Kampen för upprustning av förorterna och mot rasismen står i centrum.

–Vi tar också upp villkoren i äldreomsorgen, kampen mot 12-timmarspass och slavliknande arbetsvillkor, säger Louise Strömbäck, andranamn för RS.

– En viktig fråga vi avslöjat under valkampanjen är skräckhyrorna i barackerna på Vallavägen i Handen, där kommunen tar 14 000 kronor i månaden för en liten tvåa. ■

Måndag 17.00 Haninge kommunhus i Handen.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!