Protest mot SD-rasismen

Gemensam kamp mot rasistisk splittring. Foto: Vilgot Karlsson

Onsdagen den 10 augusti kom SD:s partiledare Jimmie Åkesson till Luleå för att skriva autografer och ta selfies.

Rättvisepartiet Socialisterna samlade därför med kort varsel till en antirasistisk motdemonstration. Rättvisepartiet Socialisternas Jonas Brännberg och Liv Shange Moyo som sitter i Luleå kommunfullmäktige ledde talkörer och samlade förbipasserande i gemensam protest.

Budskapet var tydligt: Sverigedemokraterna är ett rasistiskt, sexistiskt, hbtq+-fobiskt högerparti som sår splittring, hotar och hetsar.

Här i Luleå har SD röstat för att konkurrensutsätta all kommunal verksamhet. SD:s politik gynnar de rika, de vill att folk riktar ilskan mot dem som redan har det sämst, sa Jonas Brännberg.

SD-rasisterna förnekade sig inte. Ett antal SD-sympatisörer skrek slagord mot protesten, och en person knuffade Liv Shange Moyo när hon höll ett antirasistiskt tal.

Vi bemötte deras attacker med slagorden ”INGA RASISTER PÅ VÅRA GATOR”.■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!