10 000 tågade i Oslo

2017-05-04 21:04:19
Närmare 10 000 demonstrerade i Oslo på 1 maj.

De flesta gick med sina fackföreningar, där paroller mot vinster i välfärden och mot bemanningsföretag dominerade. Tåget hade också en stor miljö- och klimatdel, med krav på stopp för oljeexploatering på Lofoten. Arbeiderpartiet, SV och Rødt gick med egna avdelningar i samma demonstration. De båda mindre partierna ökar i opinionsmätningarna inför höstens val. 50 personer köpte CWI Norges nya tidning och flera nya anmälde intresse att bli aktiva. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!