15 000 i söndags – global protestdag på lördag

2015-09-09 16:48:38

foto: Sebastian Olsson
Många slöt upp för att visa sin solidaritet med flyktingarna.

Den 6 september slöt hela 15 000 upp i Stockholm för att visa sin solidaritet med flyktingarnas situation. Rättvisepartiet Socialisterna var på plats och fick ett stort gehör för våra protestlistor, med krav på att riva EU:s flyktingmur, för rätten till asyl, mot SD-rasismen med mera. Många höll med om att det var viktigt att sluta upp, trots den horribla talarlistan med flera representanter för etablissemanget som har varit med och byggt upp det människoskördande Fort Europa.

På lördag är det en global protestdag till stöd för flyktingar som i Sverige kommer att äga rum på flera orter, se rutan nedan. ■


Demonstrera den 12 september – Global protestdag 
#RefugeesWelcome

Stockholm: Sergels torg kl 14
Luleå: Gula Paviljongen kl 13
Göteborg: Gustaf Adolfs torg kl 14
Malmö: Söndag den 13 september, Stortorget kl 15


Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!