4 000 demonstrerade i Göteborg i solidaritet med Kobanê

2014-10-17 09:51:13
I söndags demonstrerade 4 000 personer i Göteborg på nytt under parollen Vi står med Kobanê – Stoppa IS terror.

Från Hedens idrottsplats, ned för Avenyn och vidare till Gustav Afolfs torg var det en beslutsam marsch som gick. I täten kvinnor med YPJ:s, de kvinnliga försvarsstyrkornas, fanor. Demonstrationen organiserades av såväl kurdiska som svenska organisationer och samlade alla fyra kurdiska delar.Kristofer Lundberg talade i Göteborg för Rättvisepartiet Socialisterna efter Hans Linde från Vänsterpartiet.

– Vad som idag sker i Kobanê är en kamp som kommer att avgöra framtiden för miljontals människor i Mellanöstern och hela världen.Världen har en stor skuld till det kurdiska folket och de män och kvinnor som nu strider mot Islamiska staten (IS).
– Det finns ett vapen som ännu inte används mot IS, det kurdiska folkets enighet. Alla förtryckta folks enighet, avslutade Kristofer.

Även i Örebro samlades 800 personer i förra veckan i solidaritet med det kurdiska folket. Även där talade Kristofer Lundberg för RS.
– Turkiska stridsvagnar står symboliskt runt gränsen mot Kobanê men har inte avfyrat ett enda skott mot IS-terrorister. De turkiska soldaterna finns inte på plats för att hjälpa de som flytt från Kobanê, utan för att stoppa dem. Samtidigt stoppar de dem som vill ansluta till försvaret av staden. Öppna gränsen för de nödställda och de som vill ansluta till YPJ och YPG i försvaret av Kobane och Rojavas revolution! ■