400 ville folkomrösta om vinstfri välfärd

2018-03-14 12:43:30

foto: Arne Johansson
De 400 deltagarna krävde en folkomröstning om vinster i välfärden.

Nätverket för gemensam välfärd har dragit igång en kampanj för en folkomröstning vad gäller vinster i välfärden.

Med en ”Stödgala för en vinstbefriad välfärd” i ett smockfullt ABF-hus i Stockholm startade på måndagskvällen Nätverket för gemensam välfärd upp en kampanj för folkomröstning om ett rakt ”ja eller nej till vinster i välfärden”.
Folkkära artister som Johan Rabaeus, Ronny Eriksson, Staffan Hellstrand, Coste Apetrea och Anders Linder & Kerstin Wikström bidrog starkt till en närapå fullsatt Z-sal. Fakta om läget gavs av Kent Werne och starka inlägg gjordes av företrädare för Hemtjänstuppropet, Elevintresse före vinstintresse och En annan vård är möjlig.
Gunilla Andersson från Gemensam Välfärd avslutade med slagkraftiga argument för en folkomröstning, som ska rikta fokus mot bristen på demokratisk och politisk representation i denna ödesfråga. Bifallet från de nära fyrahundra deltagarna var också enhälligt.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!