6 585 kr i höjda medlemsavgifter

2013-04-10 12:29:23
Socialdemokraterna drog in ”en rekordintäkt över två miljoner” på reklam och sponsring under sin kongress, rapporterade tidningen Resumé. Bland de bolag som betalade för att närvara fanns till exempel Swedbank och den svenska försvarsindustrins lobbyorganisation.

S-ombuden själva höll inga insamlingar eller drog in pengar på annat sätt. De är vana att allt är betalt. 90 procent av riksdagspartiernas inkom-ster kommer från stat, kommuner och landsting. Socialdemokraterna får därutöver bidrag från LO.
Moderaternas motsvarighet är ”privata” donationer, som enbart under valåren 2002 och 2006 beräknades uppgå till över 30 miljoner kronor vardera.

Rättvisepartiet Socialisterna har varken reklampengar eller riksdagsbidrag. Vi vänder oss inte till dem som har miljoner, utan till den som kan ge en tjuga eller en hundring.
Nu har RS och Offensivs ekonomikampanj för april inletts. Målet är 80 000 kronor. Efter den första helgen ligger vi på 9 698 kronor. Utåt-riktade aktiviteter där vi säljer Offensiv och driver kampanjer står för större delen, t ex drygt 1 000 kronor i Luleå och 360 kronor i Sundsvall.
Vi har samtidigt två andra projekt som handlar om pengar. Dels att samla in pengar till vår systerorganisation i Sydafrika (se ruta på s 16), dels att öka inkomsterna från medlemsavgifter till RS. Medlemsavgifter är en stabil källa för inkomster som partiet behöver. Sedan februari har avgiftsnivåerna höjts med 6 585 kr.
Alla medlemmar och Offensivläsare kan bidra.
Per-åke Westerlund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!