67 000 namn för rätten till asyl

2011-11-23 14:44:16
Den 16 november överlämnades 67 000 namnunderskrifter – med krav på asyl åt 20 kurdiska flyktingar – till Johan Rahm, presstalesman på Migrationsverket.

Överlämnandet skedde vid det tält på Sergels torg där de 20 iranska kurderna bott sedan 20 september.
Rahm ställdes mot väggen och fick stå till svars för den o­mänskliga behandlingen av politiska flyktingar och den ­inhumana flyktingpolitiken som Migrationsverket för.
Foujan Rouzbeh från Asylrörelsen i Stockholm frågade ut Rahm bl a i frågan om han kommer att ta sitt ansvar och föra fram att kurdernas fall öppnas upp och prövas på nytt, vilket han efter ett tiotal gånger slutligen svarade ja på.
Johan Rahm uppgav upprepade gånger att alla asylsökanden som fått avslag kan överklaga, men ville inte kännas vid att de iranska kurdernas ärenden redan fanns hos polisen med fastslagna verkställighetsbeslut om utvisning.
Att Sverige utvisar politiska aktivister och dessutom kurder som är en minoritetsgrupp i Iran strider mot Migrationsverkets nya riktlinjer gällande Iran, som Mika­el Ribbenvik nyligen har gått ut med.
Asylrörelsen i Stockholm kommer att fortsätta kampen mot den inhumana flyktingpolitiken och uppmanar alla att delta i demonstrationen den 3 december mot utvisningarna och för asylrät­ten. Demonstrationen samlas på Slussen kl 15.00.
Ruben Derkert

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!