”Alla är jättearga för att skolan ska läggas ned”

2012-06-13 18:16:55
Tre skolor ska läggas ned i Stockholm, i Tensta, Rinkeby och Akalla. Ändå beräknas barnkullarna bli större och större. Onsdagen den 6 juni samlade medlemmar från Rättvisepartiet Socialisterna i Tensta till ett möte med parollen ”Rädda Bussenhusskolan” där både föräldrar och elever deltog.

Mötet beslutade att anordna en demonstration den 14 juni utanför Tensta träff, där stadsdelsnämnden har möte.
Beslutet om nedläggningen har tagits totalt över huvudet på föräldrar, elever och lärare. ”Vi fick ett brev hemskickat till oss. Ingen mer information gavs”, sa en upprörd förälder under mötet.

Även om beslutet om nedläggningen redan är fattat är det viktigt att protestera mot försämringen av våra förorter. Kommunala skolor läggs ned på löpande band med ursäkter som att ”det saknas pengar” eller ”för lågt elevunderlag”. Men en friskola, som kan ha hur få elever som helst, får fortsätta driva verksamheten med hjälp av kommunal skolpeng. Och riskkapitalbolag gör miljardvinster på välfärden.
Varken elever eller pengar saknas, men ändå läggs skolor och andra offentliga rum ned.
– Alla är jättearga för att skolan ska läggas ned. Vi vill gå kvar! sa Esra, en elev på mötet.

– Den 14 juni ska vi visa ­politikerna i stadsdelsnämnden att nedrustning­en av Tensta måste få ett slut, och vi ska kräva att de officiellt ställer sig emot nedläggningen av Bussenhusskolan. Vi samlas utanför vårdcentra­len på Tensta torg för att sedan marschera till Tensta träff gemensamt, säger Anna Löfgren, ordförande för Rättvisepartiet Socialisterna i Tens­ta-Västerort.
RS Tensta

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!