Alla har de bottenkänning

2015-08-26 14:11:51
Donald Trump, som siktar mot att bli Republikanernas presidentkandidat, är som en blandning av den förre italienska premiärministern, miljardären och högerpopulisten Silvio Berlusconi och Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. Likt Berlusconi når han ständigt en ny och lägre nivå och vad gäller rasismen är han om möjligt snäppet värre än Åkesson.
Trump varvar sina populistiska, rasistiska och sexistiska lågvattenmärken med direkta lögner. I en tv-debatt sa han exempelvis att han vill deportera USA:s alla miljoner papperslösa migranter. Enligt Trump ska kvinnor vara hemma och hålla tyst. ”Håll käften och lämna politiken till männen”, sa Trump exempelvis till sångerskan Cher efter att hon kritiserat ett av hans plumpa uttalanden.
Av någon anledning valde Trump att använda sig av Neil Youngs gamla hit ”Rockin’ in the free world” när han startade sin kampanj för att bli Republikanernas kandidat.
Youngs låt är en antikapitalistisk kritik av allt som Trump och andra republikaner står för.
Så klart gick Neil Young i taket när han hörde att Trump använt hans låt. I ett uttalande sa Young att Donald Trump in-te hade tillåtelse att använda låten, samt deklarerade att han stödjer Bernie Sanders som benämner sig som demokratisk socialist och kandiderar för Demokraterna.

Kristdemokraternas förre ledare Göran Hägglund, som var Alliansens socialminister med ansvar för bland annat sjuk- och hälsovård, har fått ett nytt jobb. Han anställs av Wallenbergarnas vårdjätte Aleris. Och får som ny arbetskamrat bland annat Filippa Reinfeldt, född Holmberg, som efter att ha varit sjukvårdslandstingsråd i Stockholms läns landsting från 2006 till 2014 gick till Aleris.
Precis som i Filippa Reinfeldts fall ska Göran Hägglunds nya jobb ses som en belöning för alla privatiseringar och gåvor som de har gett till plundrare som Aleris.

Till sist. Att Rysslands president Vladimir Putin är ute på djupt vatten är väl ingen nyhet. Men häromveckan på besök i Krim dök han bokstavligen mot Svarta havets botten. Ner till 83 meters djup i en miniubåt. Skälet? Putin ville titta på gamla vrak och gå på skattjakt där nere på botten.
Men Putin skulle naturligtvis inte vara Putin om han inte efteråt hävdade att 83 meters djup skulle han också nått om han hoppade i dykardräkt. F-n tro’t. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!