Angereds SDN-politiker skär ned och går på spa

2011-06-29 15:15:25
Offensiv har tidigare uppmärksammat att SDN (stadsdelsnämnden) politiker i Angered besökte ett spa för 70 000 kronor för att diskutera skolornas ”dåliga ekonomi”.

Nu kommer nya avslöjanden
om fakturor på ytterligare över            133 000 kronor för konferenser på hotell och restauranger.
”Några exempel: Restaurang Palace på 19 300 kronor. Hotell Eggers och Elite: 26 360 kronor”, skriver Göteborgs-Posten den 22 juni.
31 fakturor för SDN Angered slutar på totalt 133 316 kronor. Det handlar om fakturor hos företag som Göteborgs kommun inte har avtal med. Detta är ­dessutom ett brott mot lagen om offentlig upphandling.
Johannes Lundberg, medlem i Rättvisepartiet Socialisterna, som arbetar inom skolan i Angered, är förbannad.
–  Går vi arbetare ut och käkar lunch på den lokala restaurang­en i Angered kostar det 80 kronor, något vi betalar själva. Men våra politiker tycker tydligen att vi dessutom ska betala 130 000 kronor för deras räkmackor, sä­ger Johannes.
Rättvisepartiet Socialisternas invalda medlemmar i fackföre­ningar och parlament betalar själva för lunch och liknande kostnader i samband för möten.

Det är dags att städa upp i politikerträsket och låta pengarna gå till offentlig verksamhet.
Robert Bielecki arbetar även han i skolan och vittnar om hur pressen ökar.
– Jag förstår inte hur det ens ska gå att genomföra dessa neddragningar av personal. Vi arbetar redan under hård press, säger Robert.
Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!