Antalet flyktingar i världen ökar

2009-06-24 10:47:03
Världens flyktingmurar har blivit högre, men konflikter­na har inte blivit färre. Nu är antalet flyktingar som är fast i sina egna länder högre än någonsin.

28 miljoner människor lever nu un­der miserabla förhållanden i flyktingläger som flyktingar i sina egna hemländer.
”Medan vissa förflyttningar kan vara kortvariga kan andra ta år och ibland även årtionden att lösa”, sä­ger FN:s flyktingkommissarie António Guterres.
80 procent av världens flyktingar är från utvecklingsländer med väldigt få möjligheter att starta om på nytt.
De som blir flyktingar inom si­na egna länder är de som har minst råd att fly undan och de är också de som har störst behov av hjälp.
Idag har hetsjakten på illegala invandrare i hela världen trappats upp, samtidigt som man ser utvecklingsländer som Pakistan och Iran ta e­mot flest flyktingar.
Vi måste kämpa för att ingen människa borde vara illegal i något land i världen. Behovet av internationell solidaritet har ­aldrig varit större.

Lucía Collazos

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!