Asylkamp i Malmö

2017-05-04 21:04:19


Oskar

RS i Malmö/Lund deltog i Vänsterpartiets förstamajtåg i Malmö. Cirka 3 500 personer demonstrerade i år, drygt 1 000 färre än förra året.

Slagord som ”Jalla jalla – asylrätt åt alla” och andra slagord på temat; mot rasism och för återinförande av asylrätten, samlade många människor. RS sålde tidningar, böcker och skaffade nya prenumeranter till tidningen Offensiv.


Oskar går i gymnasiet i Lund och är ny medlem i RS sedan cirka 1 månad tillbaka.

Vad fick dej att att bli medlem i RS?
– Tidigare har jag varit medlem i Ung Vänster i några år, men tyckte inte att deras syn på socialismen och hur man når dit, stämde överens med mina åsikter.

Hur menar du?
– Rättvisepartiet Socialisterna kämpar för socialismen och bygger ett parti som kämpar för detta. RS är också en del av en internationell organisation med systerpartier i många länder. Kampen är internationell. RS gör bra analyser av utvecklingen i samhället och drar historiska paralleller föra att knyta ihop vår politik.
Välkommen som medlem i RS, Oskar! ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!