Asylkämpar blockerade förvar i Märsta

2011-06-05 20:52:28


Över 100 personer deltog vid blockaden av flyktingförvaret i Märsta, Stockholm den 24 maj.

Tisdagen den 24 maj, skulle polis och Migrationsverk massutvisa runt 36 irakiska flyktingar. Asylrörelsen, där Rättvisepartiet Socialisterna ingår, mobiliserade hundra personer till en flera timmar lång blockad av förvaret.

När medlemmar ur RS kom fram  hade polisen redan spärrat av vägen. Vid detta tillfälle beslöt aktivisterna sig för att ha en blockad runt hela förvaret där polisavspärrningarna går. Detta möttes inte vänligt av polisen som vid flera tillfällen tog till våld.
Vid ett av tillfällena gick polis till attack mot en bil som några asylkämpar satt i och slog sönder varenda ruta på bilen, bände sönder dörrarna och försökte slå ned aktivisterna i bilen.
I över två timmar hölls blockaden. Till slut tog polisen ytterligare en hårdare ton, bände ner personer till marken och försök­te omhänderta aktivister. Dock kunde de inte göra detta då an­dra aktivister direkt fritog de omhändertagna.

Vid kl 22.00, lyckades polisen köra iväg de irakiska flyktingar­na.
– Detta var en bra aktion för den växande asylrörelsen och visar att styrkeförhållandena kan ändras till vår fördel. Vi var hun­dra aktivister idag, tänk vad vi kan åstakomma när vi blir 500 som blockerar ett flyktingförvar, eller som i Danmark, 8 000! sä­ger Ruben Derkert från Rättvisepartiet Socialisterna.

RS Stockholm

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!