Barnfamilj tvingas bo i rum på 10 kvadrat

2012-05-19 00:01:12
Fler avslöjanden hotar SDN (stadsdelsnämnden) Östra Göteborgs planer på massiva nedskärningar på 40 miljoner kronor. Metro skriver att stadsdelen inhyser ett tiotal bostadslösa familjer på hotell för tillfället.

Daniela Brantlid tvingas bo på ett slitet hotellrum, inte större än tio kvadratmeter tillsammans med sin åtta veckor gamla bebis och sin pojkvän. Hotellet ligger bredvid ett långtradarstopp som är ökänt för olaglig alkoholförsäljning och stökiga ­helger.
Ulf Wallin, chef för individ- och familjeomsorg i Östra Göteborg och en av de bakom besparingsförslaget som kommer att drabba hans egen sektor med nedskärningar på drygt 20 miljoner kronor, slår ifrån sig och skyller på bostadssituationen.
Angående att Daniela inte har fått träffa sin socialsekreterare på över åtta månader, säger Wallin kort och gott att det är fel.
Rättvisepartiet Socialisterna håller med – det är fel, men felet är den nedskärningspolitik som har förts och fortfarande förs i stadsdelen.

När nedskärningarna blev
kända gick personalen på socialtjänsten ut i protester mot det huvudlösa förslaget, som sedan klubbades igenom av en enhällig stadsdelsnämnd, och varnade för att rättssäkerheten står på spel i en redan tungt överbelastad verksamhet där nyanställda slits ut inom loppet av tre månader.

Socialarbetare kommer att demonstrera på Gustaf Adolfs torg den 31 maj kl 15.30, innan kommunfullmäktige sammanträder.
Initiativet kommer underifrån, men har fått stöd av Akademikerförbundet SSR och Vision.

Stefan Berg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!