Boden: Demonstrera mot nazisterna 1 maj

2018-03-21 12:38:49


Ingen plattform får någonsin ges åt nazister.

Boden Mot Rasism uppmanar till en gemensam samling 1 maj för att stoppa nazisterna.

Den nazistiska organisationen Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) planerar att marschera genom Boden under 1 maj, och de planerar även att ställa upp i kommunvalet. Vi tänker inte stå tysta och se på – vi tänker använda vår rätt och vår historiska skyldighet att stå upp emot nazisterna.
NMR var de som i somras kom till Boden för att elda upp vår prideflagga – då svarade Boden med en protest, fler prideflaggor runtom hela centrum och nu äntligen vår första egna Pridefestival.
NMR är en nazistisk militant organisation med domar för våld, hot, mord, mordbränder, bombningar, vapenbrott och mer därtill.
Nazister är ett allvarligt hot mot antirasister, feminister, arbetare, hbtq-personer, fackligt aktiva, invandrare och flyktingar, kvinnor, politiskt aktiva; med andra ord ett stort hot mot vår demokrati. NMR:s agenda är att krossa demokratin och uttalar sig gärna för att använda våld för att nå dit.

Vi tänker inte låta nazister splittra eller skrämma oss – den första maj kommer vi att protestera mot nazisterna, och vi säger: Inga nazister på våra gator! Inga nazister i vårt fullmäktige! Nu uppmanar vi partier, fackföreningar, fritids- och idrottsföreningar, ideella organisationer med flera att sluta upp med oss för en gemensam samling på 1 maj. Vi hoppas att fler organisationer kommer att uttala sitt stöd för demonstrationen, men viktigast av allt är att vi är många fler än nazisterna som sluter upp på plats.

Kontakt:
Facebook: @bodenmotrasism
Mejl: bodenmotrasism@gmail.com
Twitter: @Bodenmotrasism

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!