Brandbergen rustar för strid mot chockhyreshöjningar

av RS Haninge

Motståndet formeras i Brandbergen.

”Vem är slumvärden som tar över Brandbergen?” var temat på Rättvisepartiet Socialisternas öppna möte i Brandbergen den 21 februari.

Mötet var ett initiativ som togs med anledning av att Akelius säljer hela sitt bestånd av 2 100 lägenheter i Brandbergen till ökända Victoria Park.

– När Victoria Park tog över 900 lägenheter i Växjö höjde de hyrorna med 50 procent. Två tredjedelar av beståndet de nu tar över här i Brandbergen är orenoverade. Affärsmodellen är fuskrenoveringar och chockhyreshöjningar – vi måste förbereda för strid, sa Lina Rigney Thörnblom (RS) som öppnade mötet.

Efter en bra och bred diskussion – med ett flertal konkreta beslut om hur kampen kan gå vidare – enades mötet att bilda nätverket Rädda hyresrätterna Brandbergen och ansluta till det stora nätverket Rädda hyresrätterna som bildades i Stockholm tidigare i år och samlade till demonstration tillsammans med Hyresgästföreningen.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!