Dani M vill stärka förorten

2015-07-22 15:28:54
Rapparen Dani M, eller Daniel Monserrat som han egentligen heter, gjorde den officiella låten för U21-EM i fotboll och spelade på årets Öland roots. Efter sin spelning berättar han för Offensiv att han vill vara en röst för förorten, men att han också försöker att göra en bred musik som inkluderar alla. Vissa texter handlar om kärlek medan andra är inspirerade av historiska och politiska händelser.

–Mina texter riktar sig mycket uppåt, ur ett underklassperspektiv, förklarar Dani M.
Det behövs upplysas om problemen i förorten men han vill också höja den historiska medvetenheten för att stärka förorten.
– Man måste veta var man kommer ifrån för att veta vart man ska, menar Dani M.

Bland de mest brännande politiska frågorna just nu är enligt honom att Sverige med närmandet till Nato har blivit en lillebror för USA-imperialismen.
Dani M vill istället att Sverige ska tillbaka till sin historia av solidaritet med förtryckta folk i världen. Men det är antirasismen som är högst på Dani M:s dagordning, vilket också avspeglar sig i musiken.
Hans senaste hitlåt, EM-låten Nya Sverige, är egentligen i första hand en antirasistisk låt som hyllar mångfalden. U21-laget representerar just ”det nya Sverige”, med människor med olika bakgrunder, berättar Daniel.

Dani M avslutar med att avslöja att han har en ny singel på gång tillsammans med Junior Natural, som han presenterar som en av Sveriges största reggaetalanger.
Håll utkik i Offensiv efter en intervju med reggaebandet LöstFolk. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!