De kurdiska flyktingarna måste få stanna

2006-10-26 14:50:42
Regeringen i Cypern vill utvisa kurdiska flyktingar, som vunnit rätten att få stanna, tillbaka till bödlarna i Syrien.
Den cypriotiska regeringen är ökänd för sin inhumana flyktingpolitik. Flyktingar utsätts för polisvåld, illegala arresteringar och förvar samt utvisningar.
I slutet av maj i år genomförde flyktingar i Cypern den hittills största protesten mot regeringens omänskliga flyktingpolitik. Under flyktingarnas protest i maj ockuperades torget i Nicosia och Röda korsets högkvarter. Tusentals deltog i de demonstrationer som genomfördes under protestdagarna.
Det var genom denna protest som kurdiska flyktingar från Syrien vann de rättigheter som följer av att man erkändes som flyktingar, med uppehålls- och arbetstillstånd, rätt till sjukvård och en klumpsumma.
Men nu vill den cypriotiska regeringen utvisa samma flyktingar tillbaka till Syrien (I regeringen ingår bland annat det så kallade kommunistpartiet AKEL).
De som regeringen främst vill skicka tillbaka är de cirka 100 kurdiska flyktingar från Syrien som stod i spetsen för protesterna i maj. Om de utvisas till Syrien väntar förföljelse, fängelse och tortyr.

Skicka protester

En massiv internationell kampanj är nödvändig för att stoppa utvisningarna.
Skicka protestbrev till:
Dimitris Christofias, parlamentets talman och AKEL:s generalsekreterare:
president@parliament.cy
Inrikesminister N. Silikiotis:
cgregoriades@moi.gov.cy
Kopia på uttalandet till: Youth against Nationalism in Cyprus (Elevkampanjen):
youthagainstnationalism@gmail.com

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!