De verkliga fuskarna får amnesti

2006-11-29 13:15:20
Samtidigt som regeringen satsar nya miljoner på att som det heter ”motverka fusket i socialförsäkringen” förbereds en ny lag som ska ge amnesti till de verkliga fuskisarna – de så kallade skatteflyktingarna.
I förra veckan rapporterade media att regeringen utreder en amnesti för svenskar som stoppat undan sina förmögenheter utomlands. Och det handlar om stora summor som fuskarna stoppat undan. Enligt Skatteverket har svenska privatpersoner illegalt placerat mellan 250 till 500 miljarder kronor utomlands.
Regeringens mål att slopa förmögenhetsskatten är ett led i kampanjen för att locka hem skatteflyktingarna och deras miljarder.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!