De verkliga fuskarna får amnesti

2006-11-29 13:15:20
Samtidigt som regeringen satsar nya miljoner på att som det heter ”motverka fusket i socialförsäkringen” förbereds en ny lag som ska ge amnesti till de verkliga fuskisarna – de så kallade skatteflyktingarna.
I förra veckan rapporterade media att regeringen utreder en amnesti för svenskar som stoppat undan sina förmögenheter utomlands. Och det handlar om stora summor som fuskarna stoppat undan. Enligt Skatteverket har svenska privatpersoner illegalt placerat mellan 250 till 500 miljarder kronor utomlands.
Regeringens mål att slopa förmögenhetsskatten är ett led i kampanjen för att locka hem skatteflyktingarna och deras miljarder.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!