Demonstration mot skolnedskärningar i Angered

2011-06-01 15:24:35


”Hur kan man påstå att det inte finns pengar, när Göteborgs kommun gjorde en vinst på 1,2 miljar­der”, frågade Kristofer Lundberg.

Den 24 maj demonstrerade 200 lärare och föräldrar mot nedskärningarna i Angereds skolor. Arrangörer var Nätverket för Angereds kommunala skolor och Lärarförbundet. Patric Greider, skyddsombud i Lärarförbundet i Angered och en av dem som tagit initiativ till demonstrationen, var konferencier och presenterade talarna.

Bland talarna fanns Kristofer Lundberg som kritiserade SDN:s ordförande Håkan Linnarsson, som från talarstolen tidigare försvarat nedskärningarna med att ”vi måste spara”.
– Håkan Linnarsson påstår sig vara glad för att det finns engagemang, men detta är inte engagemang. Detta är rädsla och oro. Rädsla för våra barns framtid och oro över resultatet av nedskärningarna, konstaterade Kristofer Lundberg som avbröts av applåder.
– Hur kan man påstå att det inte finns pengar, när Göteborgs kommun gjorde en vinst på 1,2 miljarder som spenderades på motorvägsbygge?, frågade Kristofer.
Ann Norlin från Barnverket gick igenom hur föräldrar organiserade sig 2009 mot nedskärningarna och hur föräldrar, personal och de fackliga organisationerna borde gå samman i en massiv rörelse över hela Göteborg. Ann föreslog att det var dags att börja strejka.
 
RS Hammarkullen
RS Hjällbo

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!