Demonstrera i Stockholm mot den inhumana flyktingpolitiken den 16 januari

2016-01-06 13:01:15

foto: Lina Rigney Thörnblom
I höstas demonstrerade tiotusentals landet runt för säkra flyktvägar. Ny kamp för återinförande av asylrätten är absolut nödvändig.

Tillsammansskapet, som startades upp av stiftelsen Expo, har utlyst en manifestation i Stockholm den 16 januari på Raoul Wallenbergs torg. Nedan följer deras text om manifestationen: 

”Den 16 januari klockan 14 samlas vi på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm och kräver att Sverige och EU öppnar sina gränser. Varje dag flyr människor för sina liv undan krig och förtryck, de flyr längs livsfarliga vägar för att mötas av ett EU som stänger sina gränser. Våra politiker försöker hävda att vi behöver ett andrum. Flyktingarna som flyr har inte tid med vårt andrum.

Nu mer än på länge måste vi stå upp för grundläggande mänskliga rättigheter, som rätten att få söka asyl undan förföljelse. Nu mer än på länge måste vi stå upp för grundläggande allmänmänskliga värderingar som att varje människa har rätt till trygghet och att få leva sitt liv i fred.

Nu måste vi stå upp för ett samhälle där alla människor har en plats och kan leva på lika villkor! Tillsammans kräver vi:

Låt flyktingarna komma!

  • Värna asylrätten – nej till transportörsansvar, ID-tvång, visumtvång.
  • Värna familjen – ja till familjeåterförening.

Låt flyktingarna stanna!

  • Skrota Dublinförordningen!
  • Bort med de tillfälliga uppehållstillstånden!
  • Sluta misstänkliggöra barn på flykt!

Ordning och reda i flyktingmottagandet!

  • Använd skattepengar till jobb och bostäder – inte till att göda Bert Karlssons fickor!
  • Mer hjärta – mindre byråkrati – gör det möjligt för folk att öppna sina hem för flyktingar!” ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!