Det behövs en ny ungdomsrörelse – gå med i Studenter mot Rasism

2016-08-24 14:28:31

foto: Natalia Medina
Mot en ny ungdomsrörelse.

Denna vecka är sommarlovet slut och höstterminen börjar på de flesta skolor. Det gör också en höst av ungdomskamp!

Vi befinner oss i en situation där regeringen mer eller mindre har kopierat Sverigedemokraternas politik och på flera områden gjort livet svårare för människor som är på flykt. I och med detta har även rasister och nazister fått ett ökat självförtroende.
Den terrorism som är mest närvarande i Sverige har rasisistiska motiv. Otaliga bränder på flyktingförläggningar, nazistiska så kallade medborgargarden och lynchmobbar som misshandlar folk och de fruktansvärda morden i en skola i Trollhättan är tydliga exempel på detta.
Det behövs nu omfattande protester mot rasismen och mot den horribla flyktingpolitiken för att bemöta denna utveckling, och ungdomar har en viktig roll att spela i den kampen.

Studenter mot Rasism, en kampanjgrupp för ungdomar som ofta arbetat tillsammans med Rättvisepartiet Socialisterna, har under förra året och åren innan organiserat demonstrationer och protestmöten mot rasism och för asylrätt. Den kampen kommer att fortsätta även i år!

En annan viktig politisk fråga som slår hårt mot ungdomar är bostadskrisen. Boverket uppskattar att det kommer att krävas cirka 700 000 nya bostäder fram till 2025 för att möta behovet, och trots att byggtempot har ökat räcker det inte till.
Därför kommer Studenter mot Rasism även att driva en kampanj för billiga boenden för alla. Kampanjen kommer att mobilisera på skolor till stormöten och protester.
Du som går i gymnasiet, pluggar på högskola, är ung arbetare eller arbetslös, gå med i Studenter mot Rasism och var med och kämpa för en förändring. Skriv till facebook-sidan Studenter mot Rasism för att organisera dig! Låt skolstarten även bli starten för en ny ungdomsrörelse!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!