Elever stod upp för asyl

2013-12-12 15:07:21


Bodens elever i protest mot att två klasskamrater och deras familjer hotas av utvisning till Kirgizistan och Jordani­en.

I torsdags förra veckan höll uppemot 200 elever från Stureskolan i Boden en protest mot svenska statens beslut om att utvisa två av deras kamrater. Initiativet till den starka protesten kom från de utvisningshotade elevernas klasskamrater.

Två 16-åringar ska nu tvingas lämna sitt liv, sin skola, sina kamrater och framförallt tryggheten.
Sofia Avraza hotas tillsammans med sin mamma att utvisas till Kirgizstan och Ahmad Kawasmi hotas av utvisning tillsammans med sin familj till Jordanien. Båda ungdomarna och deras familjer hotas i hemlandet och kan inte återvända.

Stöd från lärare och fotbollsträ­nare gavs under protesten, där bland andra Sara Wallgren och Joanna Hubinette, som är Sofias och Ahmads lärare, uttalade sig om de elevernas anpassning och studiemotivation till stöd för att de ska få stanna. Elever som talade berättade om vad som skulle hända Sofia och Ahmad vid ett återvändande.
Inför protesten hade eleverna startat en facebookgrupp för Ahmad och Sofia, som fram till protesten hade fått 850 personer som visat sitt stöd. Eleverna har även samlat in 600 underskrifter för att deras kamrater ska få stanna i Sverige.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!