Elevkampanjen växer snabbt i Luleå

2012-11-28 15:58:55
Efter den mycket lyckade demonstrationen utanför kommunfullmäktige i Luleå den 12 november har Elevkampanjen fått en rivstart.

Elevkampanjen har nu 10 medlemmar på Estetiska programmet i Luleå gymnasieby och ett flertal personer som är intresserade av att veta mer om kampanjen och arbetet runt om­kring den.
Kampen för lärarjobben är fortfarande Elevkampanjens viktigaste kampanj, men en antirasistkampanj har även startats.
Just nu sitter fack och arbetsgivarna i diskussion om hur många och vilka lärare som eventuellt ska sägas upp.
Det råder förvirring kring frågan efter att rektor Ewa Lundström sagt att man redan i juni fattade beslut om att säga upp fyra lärare.
Om detta skulle vara fallet är det nytt för både elever och lärare, som tidigare inte fått någon som helst information om uppsägningarna.

Elevkampanjen har börjat bli ett namn på Estetiska programmet och har stöd bland många elever, även om flera har inställningen att det ­inte tjänar något till, vilket man lätt kan motbevisa med exempelvis kampan­jen som stoppade mot skolmatsavgif­terna i Haninge 2004. Kamp lönar sig.
– Jag är med i Elevkampanjen för att kunna påverka förändringar som gynnar elevernas utbildning!, säger Liza Ekersund, medlem i Elevkampanjen, och fortsätter:
– Elevkampanjens framtid ser ljus ut, det gäller bara att få ut mer infor­mation om vad vi gör och öka intres­set.
Marcus Löfgren

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!