Eskilstuna demonstrerade till stöd för Afrin

2018-03-21 13:11:02
Över 200 Eskilstunabor trotsade i lördags den stränga kylan för att manifestera sin solidaritet med Afrins folk mot invasionen av Turkiets armé  i samarbete med islamister. Demonstrationen, som hölls på Fristadstorget, arrangerades av Kurdiska kulturcentret.
I två timmar före demonstrationen delade medlemmar i RS Eskils­tuna ut flygblad om det allvarliga läget i Afrin och uppmanade förbipasserande att komma och delta. Det var flera som inte kände till händelserna i Afrin, men som när de fick flygbladen ville komma till demonstrationen.
Demonstrationens arrangörer uttryckte i sina appelltal sin starka frustration över att mainstream-media är så tyst om invasionen och massakrerna i Afrin.
Christer Bergström var inbjuden att hålla tal för Rätvisepartiet Socialisterna. Han sa bland annat att:
– Afrin inte är ensamt. I Göteborg, Eskilstuna och många andra städer i Sverige och över hela världen demonstrerar vi för att avslöja den turkiska regimen och dess medlöpare – regimerna i EU, USA och Ryssland.
Det var andra lördagen i rad som RS Eskilstuna demonstrerade mot Turkiets krig mot kurderna.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!