Ett homofobiskt parti

2010-09-29 18:55:04
Att det rasistiska högerparti­et Sverigedemokraterna har kommit in i riksdagen är ett slag mot hbt-rörelsen och måste bemötas med kraftfulla protester.

Det råder ingen tvekan om att Sverigedemokraterna är ett homofobiskt parti.
I SD:s nättidning likställer Sverige-demokraternas partisekreterare Björn Söder homosexualitet med tidelag och pedofili.
Björn Söder skriver: ”Vad är det som säger att den s k normaliseringen slutar med att homo-, bi- och transpersoner (hbt-personer) ska ’normaliseras’? Varför inte personer som be- går tidelag (sex med djur ) eller pedofili (sex med minderåriga)? Dessa sex­uella avarter är inte normala.”
Sverigedemokraterna förespråkar rasism, kvinnoförtryck och homofo­bi. I det samhälle som SD vill ha lever alla i heterosexuella kärnfamiljer och kvinnans uppgift är att stanna hemma vid spisen och att föda vita barn.

I Karlstad gick Sverigedemokraterna till val på att stoppa Pridefestivalen.
Efter att ordföranden för RFSL:s ungdomsdistrikt i Värmland mottagit dödshot av en man som ville stoppa Pridefestivalen i Karlstad pekade Sverigedemokraterna ut kampen mot Pridefestivalen som en viktig fråga under den kommande mandatperioden.
– Homosexualitet är ett avvikande beteende, som är emot min moral, sa SD:s fullmäktigeledamot Erik Braunerhielm till Nya Wermlands-Tidningen den 24 juni i år.
– Vi håller inte på med dödshot och sådana dumma saker, sa han se­dan med motiveringen att ”Vi är för gamla för det, i alla fall jag”.
När Uppsala Pride startades upp 2008 satte sverigedemokraten Stefan Söder, som nu i valet stod som andranamn på SD:s kommunvalsedel, igång en hatkampanj på Facebook.
Stefan Söder uttalade sitt stöd för homofoba hatbrott då han försvarade det gäng nationaldemokrater som attackerade Prideparaden i Stockholm 2003. Nio av nationaldemokraterna dömdes för grov misshandel, misshandel och våldsamt upplopp.

Sverigedemokraterna har sina rötter i nynazismen och har fortfarande kvar många kopplingar till vit makt-rörelsen. I kölvattnet på SD:s valframgångar följer ökat självförtroende för våldsamma nazister, som kommer att begå fler hatbrott.
Som en reaktion mot Sverigedemokraternas valframgångar börjar nu en antirasistisk massrörelse att växa fram. Hbt-personer och -organisationer måste delta i den rörelsen fullt ut.

Karin Wallmark

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!