”Ett ljus för fred” i Stockholm

Ett 50-tal slöt upp på Medborgarplatsen i Stockholm i ”Ett ljus för fred” (Foto: Vilgot Karlsson).

av Vilgot Karlsson // Artikel i Offensiv

Det var under rubriken ”Ett Ljus för Fred” som Skiftet arrangerade en manifestation fredagen den 15 januari mot Trumps krigshandling mot Iran. 

I bland annat Stockholm, Uppsala, Örebro, Sundsvall, Lund, Luleå, Jönköping och Kalmar samlades människor och tände ljus för ”fred istället för krig, förhandling istället för konflikt och ljus istället för mörker.” Det var en symbolisk aktion med syfte att nå fram till politiker, inklusive utrikesminister Ann Linde som var på väg till ett krismöte i Bryssel med andra utrikesministrar. 
I Stockholm samlades ett femtiotal personer på Medborgarplatsen. Skiftets Robin Zachari höll ett tal där han betonade behovet av en fredsrörelse i Sverige som kämpar mot vapenexport, nationalism och rasism.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!