”Flodhästar” satte M-politiker på plats

2011-06-08 12:36:51


Flodhästupproret – för en fungeran­de kvinnoklinik i Sundsvall.

Flodhästupproret för en fungerande kvinnoklinik i Sundsvall, som har startats av blivande mammor, lämnade öv­er en namninsamling till den ansvarige landstingspolitikern Jacomina Beertema
(M) den 3 juni.
3 294 namn hade samlats in på några få veckor.

En mindre samling gravida kvinnor mötte upp Beertema utanför sjukhuset, även några sjukhusanställda deltog vid överlämningen.
Det blev en kort debatt mellan Jacomina Beertema och Flodhästsupprorets initiativtaga­re Frida och Malin Järund.
Initiativtagarna ställde bra frågor och var verkligen bra pålästa och lät inte det moderata sjukvårdslandstingsrådet Jacomina Beertema komma undan med sina politikersvar.

– Det var jättekul att det blev så stort gensvar! Att vår ’lilla aktion’ fick så starkt stöd visar att det finns ett stort missnöje som kunde komma fram då vi tog ett initiativ, säger Frida Järund och fortsätter:
– Vi kände ändå att det var bra att få diskutera med ansvarig politiker. Under den här perioden då jag varit engagerad i frågan har jag märkt att det är stora problem med kommunikationen mellan anställda och ledningen.
Frida Järund är höggravid med tvillingar som väntas komma närsomhelst.

Precis som Frida Järund sade visar det snabba stöd som aktionen fick i form av antalet namn, insändare, debatter i oli­ka media på att det finns ett stort missnöje med situationen.
Det behövs nya kampinitiativ mot nedskärningspolitiken.
Mattias Lantz

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!