Fria Sagåsen 15!

2011-04-06 15:35:07
15 personer står åtalade för ”ohörsamhet mot ordningsmakten” i samband med den senaste blockaden mot massutvisningarna till Irak.

Onsdagen den 6 april, dagen efter att detta nummer av Offensiv går i tryck, äger rättegången mot asylaktivisterna rum vid Göteborgs tingsrätt.
Bara under 2011 har hittills 4 blockader ägt rum i Göteborg mot utvisningarna. 160 personer deltog på den senaste blockaden. 90 personer omhändertogs av polisen och nu har 15 av dessa valts ut, åtalade för ”ohörsamhet mot ordningsmakten”.

Bland de åtalade är Kristofer Lundberg, Rättvisepartiet Socialisterna:
– Det är inte vi som är kriminella, det är regeringen, som använder våld för att utvisa människor till tortyr, diktatur och krig.
– Ska någon åtalas så är det Tobias Billström och den svenska regeringen. Sverige är det land som dömts flest gånger av FN:s tortyrkommitté för att utvisa flyktingar som senare mördats eller torteras.
– Dagligen dödas människor i kriget och ockupationen av Irak. Samma dag som massutvisningen skedde dödades 45 bara i Bagdad.
Amer Mohammed Ali

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!